Størrelsesguide

Indlæser...

Er du i tvivl om hvilken størrelse ring, halskæde eller armbånd du skal bruge? På denne side guider vi dig igennem hvordan du finder din størrelse.

 

Størrelsesguide til ringe

Når du skal købe en ring, enten til dig selv eller som gave, er det naturligvis vigtigt at du får bestilt den rette størrelse. Fingre varierer i omkreds fra finger til finger og nogle tilfælde også fra hånd til hånd. Derfor bør du altid måle på lige netop den finger du påtænker at ringen skal sidde. Samtidig kan fingres størrelse blive påvirket af vind og vejr, typisk vil fingre “svulme op” i varmt vejr og tabe omkreds i kulde, så det er derfor altid bedst at måle din ringstørrelse når du befinder dig i ro ved stuetemperatur.

 

Godt at vide før du måler din størrelse

Justerbare ringe og ikke-justerbare ringe

Nogle smykkemærker producerer det der kaldes justerbare ringe. Det betyder at ringen vil have en lille åbning på undersiden med overlap, så du selv kan justere størrelsen på ringen, ved at trække siderne fra hinanden eller skubbe dem mod hinanden. Derfor er det nemmere at finde den rette størrelse med justerbare ringe, da du ganske simpelt selv kan justere hvor tæt den skal sidde om din finger.

De fleste ringe er dog ikke-justerbare, det vil sige at ringens bånd ikke er ubrudt. Med ubrudte ringe er det særligt vigtigt at du får målt den rette størrelse, da de ikke kan justeres i omkredsen.

 

Størrelsesforskelle for ringe med smalle ringbånd og brede ringbånd

Afhængigt af om du leder efter en ring med et smalt ringbånd eller en bredt ringbånd, vil der ofte være en anelse forskel på den størrelse du bør vælge. Med ringe der har et smalt ringbånd, vil den ideelle størrelse oftest være præcis det du måler den til, såfremt du måler din finger på netop det sted hvor ringen skal sidde. Med ringe der har et bredt ringbånd, vil det oftest bedst kunne betale sig at bestille en størrelse større end det du har målt den til, da det brede ringbånd dækker over en større flade af fingeren end ringen med et smalt ringbånd. Forskellen skyldes, at din finger ikke har den samme omkreds alle steder. 

Herunder kan du se et eksempel på en ring med et smalt ringbånd og et bredt ringbånd.

 

 

eksempel på ring med smalt ringbånd og ring med bredt ringbånd

 

Sådan måler du din ringstørrelse

Du kan måle din ring størrelse på to forskellige måder, til begge metoder skal du bruge en lineal eller et målebånd, så du kan aflæse det rette mål.

 

Metode 1 - måling af en eksisterende rings diameter

Har du allerede en ring derhjemme, som passer i størrelsen med den finger din nye ring skal sidde på, kan du måle den indvendige diameter på ringen og dernæst afkode din størrelse på vores størrelsesskema nedenfor. Som vist på illustrationen nedenunder, er den indre diameter afstanden fra ringens ene indre side til den anden, på ringens bredeste sted. Vær opmærksom på at diameteren skal omdannes til millimetermål, så du kan afkode størrelsen på skemaet længere nede.

 

sådan måler du din ringstørrelse 

størrelsesguide til ringe

 

 

Metode 2 - Måling af den finger ringen skal sidde på

Hvis du ikke har en ring i forvejen du kan måle til metode 1, eller hvis din ring skal sidde på en anden finger, kan du måle omkredsen af den finger på det sted hvor din nye ring skal sidde. 

Du tager bedst dit ringmål på et tidspunkt hvor du befinder dig i ro og stuetemperatur. Dette skyldes at din finger kan “svulme op” eller tabe omkreds, når den påvirkes af temperaturer eller aktivitet, så målet ikke bliver nøjagtigt.

 

Du måler din ringstørrelse ved at vikle et lille stykke snor eller lignende omkring din finger, på det sted hvor din nye ring skal sidde. Snoren bør sidde tæt til omkring fingeren, uden at presse hårdt ind i huden. Herefter laver du en aftegning med en pen på snoren, så du kan måle afstanden med en lineal bagefter. Millimeter målet for omkredsen på din finger omdannes direkte til den størrelse du skal bruge. Som eksemplet nedenunder viser, svarer en omkreds på 50 mm til ringstørrelse 50.

 

Sådan måler du din ringstørrelse på din finger

 

Oversigt over omregninger af ringstørrelser:

Omkreds på 4,5 cm = 45 mm = Str. 45

Omkreds på 4,6 cm = 46 mm = Str. 46

Omkreds på 4,7 cm = 47 mm = Str. 47

Omkreds på 4,8 cm = 48 mm = Str. 48

Omkreds på 4,9 cm = 49 mm = Str. 49

Omkreds på 5 cm = 50 mm = Str. 50

Omkreds på 5,1 cm = 51 mm = Str. 51

Omkreds på 5,2 cm = 52 mm = Str. 52

Omkreds på 5,3 cm = 53 mm = Str. 53

Omkreds på 5,4 cm = 54 mm = Str. 54

Omkreds på 5,5 cm = 55 mm = Str. 55

Omkreds på 5,6 cm = 56 mm = Str. 56

Omkreds på 5,7 cm = 57 mm = Str. 57

Omkreds på 5,8 cm = 58 mm = Str. 58

Omkreds på 5,9 cm = 59 mm = Str. 59

Omkreds på 6 cm = 60 mm = Str. 60

Omkreds på 6,1 cm = 61 mm = Str. 61

Omkreds på 6,2 cm = 62 mm = Str. 62

Omkreds på 6,3 cm = 63 mm = Str. 63

Omkreds på 6,4 cm = 64 mm = Str. 64

 

 

Størrelsesguide til halskæder

Vi oplever at de fleste har en præference for hvor lang deres halskæde skal være, i forhold til hvor langt nede på brystet den kommer til at sidde. Hvis du tænker over det, vil du nok kunne nikke genkendende til, at have en præference for hvor din halskæde skal sidde, og derfor er det naturligvis vigtigt at få bestilt den perfekte længde til dig. 

Det kan dog være svært at anskue ud fra produkt- og inspirationsbilleder, eller et centimetermål, hvor lang en halskæde egentlig vil være, når den sidder på din hals. Dette skyldes særligt, at vi alle har forskellige omkredse på vores hals og længde på vores overkrop, som gør at en halskæde ikke sidder helt ens på alle.

 

Sådan finder du din perfekte halskæde længde

Halskæder måles i centimetermål ud fra kædens fulde omkreds. Det vil sige, at hvis en halskæde har målet 40 cm, vil afstanden fra bag på din nakke til der hvor kæden sidder på dit bryst være omkring 18 cm, altså lidt under det halve. På illustrationen nedenunder, kan du danne dig et overblik over hvor på brystet en halskæde vil sidde ud fra dens mål. Vær dog opmærksom på at dette blot er en vejledende guide, og at små afvigelser kan forekomme, afhængigt af din halsomkreds og din overkrops længde.

 

længde- og størrelsesguide til halskæder

 

 

Størrelsesguide til armbånd og ankelkæder

Da vi alle er formet forskelligt, vil vores håndled og ankler have vidt forskellige omkredse, som kan gøre det svært at vide om et armbånd eller en ankelkæde vil passe til dig i størrelsen. Mange armbånd og ankelkæder vil derfor have justerbare lukninger, så du selv kan løsne eller stramme dem, så de passer til lige netop dig. Det er dog ikke alle armbånd og ankelkæder der har justerbar lukning, hvilket er hvorfor det er en god idé at måle omkredsen på dit håndled eller ankel, som du kan vurdere størrelsen ud fra. På den måde sikrer du, at dit nye armbånd eller ankelkæde ikke sidder hverken for stramt eller på løst på dig.

 

Sådan finder du din perfekte længde på armbånd og ankelkæder

Du vurderer et armbånds eller en ankelkædes størrelse ved først at måle omkredsen i centimeter omkring dit håndled eller ankel. Du kan enten bruge et målebånd eller bruge en snor og en lineal. Sørg for at dit målebånd sidder tæt omkring dit håndled eller ankel, dog uden at det presser. Når du har dit mål tillægger du typisk omkring 2 cm og du har din størrelse. Måler omkredsen på dit håndled for eksempel 14 cm, vil din ideelle armbåndsstørrelse være 16 cm.  

Afhængigt af om du ønsker dit armbånd eller ankelkæde skal sidde tæt til huden eller løsere, kan du tillægge eller fratrække en smule fra de 2 cm.

 

Stadig i tvivl?

Du er altid meget velkommen til at kontakte vores kundeservice team for yderligere og personlig vejledning til smykker og smykkestørrelser. 

 

 

Vi vil gerne indsamle cookies

Vi bruger trafiklog cookies til at identificere hvilke sider der bliver besøgt. Dette gør det muligt for os at forbedre vores hjemmeside, så den bedre imødekommer vores besøgendes behov og forbedrer oplevelsen på hjemmesiden. Læs mere her

Produktet er lagt i din indkøbskurv!